Stichting VO

Pensioen Leger werkt naast Verontruste Ouderen.

Verontruste Ouderen is sinds 3 juli 2020 Stichting Verontruste Ouderen geworden. De website toont informatie over diverse onderwerpen, het pensioen met stip op één. Die website van VO is gelinkt met de nieuwe webwsite van Pensioenleger. De website Pensioenleger is speciaal opgezet om communicatie tussen gepensioneerden op gang te brengen.

Er zijn talloze pensioenverenigingen, in heel veel kleine en grote koepels verenigd. Hoe kunnen we samenwerking verbeteren? De verwachting die een gepensioneerde mag hebben, is dat zijn premie-inleg leidt tot goed beheer van zijn/haar ingelegd vermogen. En dat zijn/haar stem wordt gehoord.  

Veel is nu ondoorzichtig. Alle  'koepels' menen alle gepensioneerden te vertegenwoordigen. De vakbonden zeggen ook alle gepensioneerden te vertegenwoordigen. Maar vakbonden zelf hebben maar weinig gepensioneerde leden. Slechts een paar hoofdmannen presenteren de onderkoningen te zijn van het pensioenoverleg. Resultaat: straks krijgt u 20-30 jaar geen indexatie van uw pensioen. Men spreekt inmiddels vrijelijk over pensioendiefstal.

Gepensioneerden hebben meestal maar één adres dat zij kennen. Dat is van hun pensioenfonds. De mededelingen van het pensionfonds zien er gelikt uit. Bezwerende en niet verivieerbare mededingen, gemaakt door communicatiekantoor van uw pensioenfonds, verhullen meer dat zij verduidelijken. Geen wonder, want de opdracht van het fondsbestuur is om de onaantrekkelijke werkelijkheid effectief te verhullen.

Zo mag de boodschap niet zijn, dat uw pensioen alweer minder waard is geworden, maar schrijft men liever dat uw pensioen dit jaar niet wordt verhoogd. Uw pensioen is al bijna 20 jaar 'niet verhoogd', dus al twintg jaar verlaagd.

Uw pensioenfondsbestuur luistert naar een stem die zegt, 'U moet naar mij luisteren, want ik ben de de wet'. De stem van Minister Koolmees. Voor uw vraag, waar de rest van uw  pensioen blijft , bent u bij uw pensioenfonds aan het verkeerde adres. Want uw pensioenfonds heeft met haar VerantwoordingsOrgaan, met vooral werkgevers en vakbonden aan boord, geen kind aan de gepensioneerden binnen dit overleg. Want de besluiten vallen in het SER-overleg, waarin de dienst wordt uitgemaakt door alweer  de werkgevers en vakbonden en een club van wetenschappers, die Koolmees zorgvuldig om zich heen drapeert.

Er is hoop. Een aantal doe-organisaties, vechten voor uw belang, ongeacht wie u bent, en waar u vandaan komt. Zij voeren juridische acties tegen de staat en/of pensioenfondsen, die de pensioenwetten in uw nadeel uitleggen.

Het instrument Pensioenleger is inzetbaar voor effectieve acties. Zoals we kennen van de boeren, die eensgezind optrekken. Met één druk op de knop gaat de boeren richting Den Haag. Dat is ons voorbeeld.

Een bijzonder beroep doen wij op de groepen die op Facebook actief zijn. Roepen dat het niet goed gaat is niet genoeg. Binnen Facebook leeft de overtuiging dat er moet worden samengewerkt. Twintig man op de stoep bij het ministerie van SZW, dat moeten er twintigduizend worden!

Zal Pensioenleger een goed hulpmiddel zijn?

We gaan het zien. Veel inschrijvingen, veel kans op succes. Een lange optocht, van gepensioneerden van ABP, PMT, PME, Zorg en Welzijn, BOUW, …….. enzovoort.

Zal Pensioenleger een effectief wapen zijn? Wij geloven erin.