mrt 2021


1 maart 2021

Wouter Verwoerd vraagt u mee te doen met inzenden klacht tegen Valsheid in geschrift

Het bestuur van een pensioenfonds presenteert een jaarverslag. De balans in dat jaarverslag is onjuist: valsheid in geschrift.

Politieke parijen willen zich niet branden aan dit onderwerp.

Wij toch wel?!  Zie toelichting Valsheid in geschrift


1 maart 2021 CDA vraagt leden ideeën om eenzaamheid te bestrijden

Dag Wobke,

Ik zit vol goed ideeën over hoe je eenzaamheid kunt bestrijden. Ik ben nieuw lid, moet je weten. Ik vind het goed van CDA om ideeën te vragen. Eén idee is eenvoudiger dan je denkt. Zorg dat gepensioneerden weer bij hun pensioengeld kunnen. Waarom? Dan hoef je je club niet af te zeggen, je kunt weer naar de schouwburg, je kunt weer naar tekenles, je kunt weer met vakantie, je neemt weer een krant, de rij is heel lang.

Als dat allemaal weer lukt ben je voorlopig niet meer eenzaam.

Ik heb het idee voorgelegd aan Sybrand van Haersma Buma, nu burgemeester van Leeuwarden. Hij woont hier 300 m vandaan. Als burgemeester kun je actie voeren bij Hoekstra in den Haag zodat gepensioneerden niet langer gekort worden. Dan blijft er veel geld in je stad, want je gepensioneerden geven het weer uit, je winkels hebben weer meer omzet. Buma vond dit een Haagsche zaak, helaas. Nu heb ik in het verkiezingsprogramma gelezen dat er weer verbinding moet komen met de basis. Dit is de kans. Laten we praten. Dit idee is gratis. Het praten volgt als ik bericht ontvang dat mijn idee is gelezen.

De foto is van website www.pensioenleger.nl, waarvan ik voorzitter en redacteur ben. Het onderwerp is niet onaardig bedoeld, maar het kan toch niet waar zijn dat CDA via haar verkiezingsprogramma gepensioneerden pensioengeld ontneemt, waardoor ze in eenzaamheid belanden?

John Bakker


4 maart 2021. Nieuw pensioenstelsel? Begin er gewoon niet aan? Stad en Streek.

Cor Minnaard, kaderlid FNV Senioren West-Brabant12 maart 2021 Webinar Pensioen en Wonen 13.30 uur

Georganiseerd door “CDA Senioren De Peel” i.s.m. CDA-Seniorennetwerk Brabant, KBO-Brabant en Verontruste Ouderen

Link Aanvullende instructies en mededelingen